Aktuality

Brexit a ochrana osobných údajov

31.12.2018 - 07:42

V nadväznosti na plánovaný výstup Spojeného kráľovstva z Európskej únie, tzv. Brexit a jeho možné dopady na ochranu osobných údajov, si Úrad na ochranu osobných údajov SR („úrad“) dovoľuje informovať, že bližšie informácie pre prevádzkovateľov, ktorí prenášajú osobné údaje zo/do Spojeného kráľovstva a pre dotknuté osoby, by mali byť známe na začiatku roka 2019. Úrad bude postupovať podľa dohody medzi všetkými dozornými orgánmi na ochranu údajov v EÚ.

Slovenčina

Oznámenie o činnosti podateľne Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky dňa 21. decembra 2018

17.12.2018 - 09:50

Podateľňa Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky bude na základe Pokynu predsedu č. 1/2018 Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky zo dňa 17. decembra 2018 o zabezpečovaní činnosti Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky v piatok dňa 21. decembra 2018 prijímať písomnosti do 12:00 hod.

Slovenčina

Reakcia úradu na reportáž RTVS „Údaje o pacientoch nie sú dostatočne chránené“ vysielanú dňa 27.11.2018 v Správach RTVS o 19.00

04.12.2018 - 16:23

„V reportáži RTVS „Údaje o pacientoch nie sú dostatočne chránené“ https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/12957#1580  bolo poskytnuté stanovisko úradu citované RTVS v nasledovnom skrátenom znení „Nemocnice ako subjekty spracúvajúce veľmi citlivé údaje sú povinné tieto chrániť a spracúvať. Úrad prijímanie opatrení na skvalitnenie spracúvania a ochrany osobných údajov víta.“. Takto zverejnené stanovisko nebolo RTVS odvysielané v rámci reportáže v celom poskytnutom rozsahu, čo značne zmenilo jeho význam.

Slovenčina

Postavenie právnických osôb a fyzických osôb – podnikateľov z pohľadu ochrany osobných údajov

20.11.2018 - 13:13

V časti webu metodika úradu nájdete podrobnejší rozbor náhľadu úradu na ochranu a spracúvanie osobných údajov osôb konajúcich za právnické osoby a fyzických osôb – podnikateľov.

Slovenčina

Otázky advokátskych kancelárií adresované úradu

20.11.2018 - 09:50

Nakoľko sa v poslednom čase neúmerne zvýšil počet otázok, ktoré úradu adresujú subjekty poskytujúce služby ochrany osobných údajov na komerčnej báze, úrad vydáva toto vyhlásenie:

 

Upozorňujeme advokátov, iné subjekty poskytujúce služby zodpovednej osoby resp. ochrany osobných údajov na komerčnej báze, prevádzkovateľov a sprostredkovateľov, že úrad je tu primárne pre dotknuté osoby.

Slovenčina

Nové metodiky úradu

04.10.2018 - 09:19

Na základe mnohých otázok verejnosti sme pre Vás pripravili dve nové metodiky: Povinnosti prevádzkovateľa e-shopu z pohľadu ochrany osobných údajov a Doručovanie písomností v správnom konaní a nazeranie do administratívneho spisu. Oba materiály sú prístupné v časti Metodiky úradu: https://dataprotection.gov.sk/uoou/sk/main-content/metodiky-uradu .

Slovenčina

Stránky

Plná verzia stránky
2020 Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky