Oznámenie prevádzkovateľa o porušení ochrany osobných údajov Úradu na ochranu osobných údajov SR

Verzia pre tlačVerzia pre tlačPDF verziaPDF verzia

Nová legislatívna v oblasti ochrany osobných údajov - Nariadenie (EÚ)2016/679 a zákon č. 18/2018 Z. z. sa začne uplatňovať dňom 25.05.2018. Čl. 33 nariadenia a § 40 zákona upravujú podmienky, kedy sú prevádzkovatelia povinní oznámiť úradu porušenie ochrany osobných údajov. Porušenie ochrany osobných údajov je prevádzkovateľ povinný oznámiť úradu bez zbytočného odkladu a podľa možností najneskôr do 72 hodín po tom,  ako sa o tom dozvedel. To neplatí, ak nie je pravdepodobné, že porušenie ochrany osobných údajov povedie k riziku pre práva fyzickej osoby.

 

Oznámenie musí obsahovať najmä povahu porušenia, kategórie, približný počet dotknutých osôb,  počet príslušných záznamov a osobných údajoch, pravdepodobné dôsledky a opatrenia, ktoré boli prijaté na riešenie a zmierenie porušenia.

 

 

Sprostredkovateľ je povinný oznámiť prevádzkovateľovi porušenie ochrany osobných údajov bez zbytočného odkladu po tom, ako sa o ňom dozvedel. Uvedené povinnosti si prevádzkovatelia a sprostredkovatelia voči úradu splnia prostredníctvom:

 

a) on-line vytvoreného formuláru: https://dataprotection.gov.sk/uoou/dp/dp-breach

b) písomne https://dataprotection.gov.sk/DBformular.pdf poštou na adresu:

Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej rebubliky

Hraničná 12, 820 07 Bratislava 

c) osobne v podateľni úradu: 

V pracovných dňoch od 9.00 - 12.00 hod.

 

 

Plná verzia stránky
2019 Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky