Stanovisko k Privacy Shield

Verzia pre tlačVerzia pre tlač

Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky sa v dňoch 12. a 13. apríla 2016 zúčastnil na pracovnom zasadnutí partnerských dozorných orgánov združených v pracovnej skupine zriadenej podľa čl. 29 smernice č. 95/46/EC, Article 29 Working Party (WP29), predmetom ktorého bolo prijatie stanoviska tejto pracovnej skupiny k návrhu textu Rozhodnutia Komisie k tzv. Privacy Shield - dohody EU s USA o transatlantickom prenose osobných údajov z Európskej únie do Spojených štátov amerických na komerčné účely (ďalej len „Rozhodnutie“).  

 

Pracovná skupina Article 29 vo svojom odbornom stanovisku napriek značným zlepšeniam navrhovaného textu oproti pôvodnému Rozhodnutiu Komisie označovaného ako tzv. Safe Harbour (ktoré bolo Európskych súdnym dvorom vyhlásené za neplatné), identifikovala niekoľko oblastí /okruhov, ktoré považuje za nedostatočné resp. požaduje ich objasnenie, aby mohla prijať záverečné stanovisko k textu Rozhodnutia, ktorým by deklarovala zaručenie primeranej ochrany osobných údajov zo strany Spojených štátov amerických v rámci režimu Privacy Shield.

 

Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky plne podporuje prijaté stanovisko pracovnej skupiny Article 29 Working Party.

 

Tlačová správa k stanovisku pracovnej skupiny Article 29 Working Party

Komplexný text stanoviska pracovnej skupiny Article 29 Working Party

 

 

Slovenčina
Plná verzia stránky
2020 Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky