„Tvrdý“ Brexit a ochrana osobných údajov

14.02.2019 - 08:15

Vzhľadom na vývoj Brexitu v poslednom období, EDPB na februárovom plenárnom zasadnutí prijal usmernenia pre subjekty k prenosom osobných údajov v prípade „tvrdého“ Brexitu (Information note on data transfers under the GDPR in the event of a no-deal Brexit).

Rozhodnutie o primeranosti pre Japonsko

14.02.2019 - 08:15

Dňa 23. januára 2019 prijala Európska komisia rozhodnutie o primeranosti pre Japonsko (a prílohy) na základe čl. 45 všeobecného nariadenia o ochrane osobných údajov. Ide o prvé rozhodnutie o primeranosti podľa všeobecného nariadenia o ochrane osobných údajov. Rozhodnutie sa vzťahuje len na prenos osobných údajov v rámci súkromného sektora, ktorý je regulovaný japonským zákonom o ochrane osobných údajov (The Act on the Protection of Personal Information). Zároveň prijalo Japonsko rozhodnutie o primeranosti pre EÚ/EHP.

Metodika súladu spracúvania osobných údajov v prostredí škôl

31.01.2019 - 08:30

Na základe veľkého záujmu a potreby spresniť niektoré spracovateľské operácie s osobnými údajmi v prostredí škôl úrad zverejnil v časti Metodiky úradu samostatnú metodiku zameranú  na prostredie škôl, ktorá ponúka mnoho užitočných informácií, ktoré by mali spracúvanie osobných údajov  školami spresniť a zjednotiť.

Slovenčina

Dôležitý oznam, upozornenie na nepravdivú ponuku „certifikátu GDPR údajne schváleného úradom“

18.01.2019 - 14:00

Dávame do pozornosti, že spoločnosť www.safedata.sk ponúka „certifikát GDPR za 149 Eur schválený úradom pre účely kontroly úplne zadarmo“. Dovoľujeme si vás upozorniť, že úrad tento, alebo akýkoľvek iný certifikát neschválil, nepotvrdil ani inak neverifikoval, nakoľko schvaľovanie certifikátov toho času ešte vôbec nevykonáva. V prípade, ak takýto certifikát už máte, odporúčame Vám obrátiť sa na Slovenskú obchodnú inšpekciu.

Slovenčina
 

Napísali o nás: Rodičia by mali dávať pozor, čo deti zverejňujú na sociálnych sieťach

01.02.2016 - 10:12

Zabrániť deťom vo zverejňovaní osobných údajov je podľa úradu možné iba dostatočnými znalosťami o fungovaní internetu a dôsledkoch ich zverejnenia.

Slovenčina

Napísali o nás: Deti by nemali na sociálnych sieťach púšťať ľudí do svojho súkromia

01.02.2016 - 10:08

O nebezpečenstve zverejňovania fotiek či iných osobných údajov sa dozvedia na prednáškach, s ktorými do škôl prichádza Úrad na ochranu osobných údajov SR.

 

Slovenčina

Prípadové štúdie k dňu ochrany OU 2016 – problematika ochrany osobných údajov detí

27.01.2016 - 12:27

Prípadové štúdie k Európskemu dňu ochrany osobných údajov 28.1.2016 – problematika ochrany osobných údajov detí

 

 

 

 

 

Ochrana osobných údajov nám nie je ľahostajná!

27.01.2016 - 12:01

ochrana@pdp.gov.sk je nová emailová adresa, prostredníctvom ktorej Vám budeme poskytovať poradenstvo v oblasti ochrany osobných údajov.  Je určená pre deti, mládež, študentov, učiteľov, rodičov, ktorí majú podozrenie, že ich osobné údaje boli zneužité.

Slovenčina

Oznam pre médiá

27.01.2016 - 11:11

V rámci programu Dňa otvorených dverí Úradu na ochranu osobných údajov SR, ktorý sa uskutoční 28.01.2016, bude vyhradený čas aj pre zástupcov médií. Od 9.30 do 10.30 hod. budú mať priestor pre oboznámenie sa s pilotným projektom "Čo sa stane s tvojou fotografiou na sociálnej sieti". Projekt je určený pre žiakov II. stupňa základných škôl, stredných škôl a gymnázií.

 

 

Slovenčina

Deň otvorených dverí, 28. január 2016

25.01.2016 - 14:09

POZVÁNKA


 
Vážení občania, pri príležitosti Dňa ochrany osobných údajov, by sme Vás radi pozvali do priestorov nášho úradu na Deň otvorených dverí. Bude sa konať vo štvrtok, 28. januára 2016 v čase od 9.00 do 14.00 hod.
 
Všetky podrobnosti nájdete v tejto pozvánke.
Tešíme sa na Vás.

 

 

Slovenčina

Metodické usmernenie č. 1/2016 k spracúvaniu osobných údajov v e-shope

22.01.2016 - 12:23

Úrad pripravil a publikoval "Metodické usmernenie č. 1/2016 k spracúvaniu osobných údajov v e-shope". Metodické usmernenie nájdete v časti Úrad - Legislatíva - Názory úradu - Metodické usmernenia.

Slovenčina

Oznam: Súhlas dotknutej osoby

08.12.2015 - 11:23

Úrad pripravil a publikoval "Metodické usmernenie č. 1/2015 k základným pojmom - súhlas dotknutej osoby". Metodické usmernenie nájdete v časti Úrad - Legislatíva - Názory úradu - Metodické usmernenia.

 

08.12.2015

 

Slovenčina

Prenos osobných údajov do Spojených štátov amerických

10.11.2015 - 13:01

Súdny dvor v konaní vedenom pod spisovou značkou C-362/14 vo veci Maximillian Schrems v. Data Protection Commissioner, preskúmal platnosť rozhodnutia Komisie z 26. júla 2000 a rozsudkom vo veci C-362/14 vyhlásil rozhodnutie Komisie z 26. júla 2000 za neplatné. To v praxi znamená, že prenos osobných údajov z Európskej únie do Spojených štátov amerických nie je naďalej možné vykonávať na báze mechanizmu „bezpečného prístavu“.

 

Slovenčina

Poskytovanie telefonických konzultácií v oblasti ochrany osobných údajov

30.10.2015 - 10:42

Vzhľadom na veľký záujem verejnosti o poskytovanie telefonických konzultácií v oblasti ochrany osobných údajov a s ohľadom na ostatné služobné povinnosti zamestnancov úradu, ktorí ich poskytujú sa úrad rozhodol stanoviť vymedzený čas ich poskytovania.

 

 

Telefonické konzultácie budú poverení zamestnanci úradu poskytovať každý utorok a štvrtok v čase od 08.00 hod do 12.00 hod, a to na telefónnom čísle 02/3231 3220. Za rešpektovanie vymedzeného času a uvedenej linky Vám ďakujeme.

Slovenčina

Stránky

Plná verzia stránky
2019 Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky