„Tvrdý“ Brexit a ochrana osobných údajov

14.02.2019 - 08:15

Vzhľadom na vývoj Brexitu v poslednom období, EDPB na februárovom plenárnom zasadnutí prijal usmernenia pre subjekty k prenosom osobných údajov v prípade „tvrdého“ Brexitu (Information note on data transfers under the GDPR in the event of a no-deal Brexit).

Rozhodnutie o primeranosti pre Japonsko

14.02.2019 - 08:15

Dňa 23. januára 2019 prijala Európska komisia rozhodnutie o primeranosti pre Japonsko (a prílohy) na základe čl. 45 všeobecného nariadenia o ochrane osobných údajov. Ide o prvé rozhodnutie o primeranosti podľa všeobecného nariadenia o ochrane osobných údajov. Rozhodnutie sa vzťahuje len na prenos osobných údajov v rámci súkromného sektora, ktorý je regulovaný japonským zákonom o ochrane osobných údajov (The Act on the Protection of Personal Information). Zároveň prijalo Japonsko rozhodnutie o primeranosti pre EÚ/EHP.

Metodika súladu spracúvania osobných údajov v prostredí škôl

31.01.2019 - 08:30

Na základe veľkého záujmu a potreby spresniť niektoré spracovateľské operácie s osobnými údajmi v prostredí škôl úrad zverejnil v časti Metodiky úradu samostatnú metodiku zameranú  na prostredie škôl, ktorá ponúka mnoho užitočných informácií, ktoré by mali spracúvanie osobných údajov  školami spresniť a zjednotiť.

Slovenčina

Dôležitý oznam, upozornenie na nepravdivú ponuku „certifikátu GDPR údajne schváleného úradom“

18.01.2019 - 14:00

Dávame do pozornosti, že spoločnosť www.safedata.sk ponúka „certifikát GDPR za 149 Eur schválený úradom pre účely kontroly úplne zadarmo“. Dovoľujeme si vás upozorniť, že úrad tento, alebo akýkoľvek iný certifikát neschválil, nepotvrdil ani inak neverifikoval, nakoľko schvaľovanie certifikátov toho času ešte vôbec nevykonáva. V prípade, ak takýto certifikát už máte, odporúčame Vám obrátiť sa na Slovenskú obchodnú inšpekciu.

Slovenčina
 

Deň otvorených dverí, 28. január 2015

21.01.2015 - 11:01

POZVÁNKA


 
Vážení občania, pri príležitosti Dňa ochrany osobných údajov, by sme Vás radi pozvali do priestorov nášho úradu na Deň otvorených dverí. Bude sa konať v stredu, 28. januára 2015 v čase od 10.00 do 14.00 hod.
 
Všetky podrobnosti nájdete v tejto pozvánke.
Tešíme sa na Vás.

Slovenčina

Metodické usmernenie č. 3/2014 k účelu spracúvania osobných údajov

30.12.2014 - 10:59

 Oznam


 
Úrad pripravil a publikoval Metodické usmernenie č. 3/2014 k účelu spracúvania osobných údajov, ktoré je zamerané na vysvetlenie jeho významu a základných princípov. Metodické usmernenie nájdete v časti Úrad – Legislatíva – Názory úradu – Metodické usmernenia.

Slovenčina

Záväzné vnútropodnikové pravidlá a postup pri ich schvaľovaní

15.12.2014 - 15:00

Oznam
 


Úrad pripravil a publikoval Metodické usmernenie č. 2/2014 Záväzné vnútropodnikové pravidlá a postup pri ich schvaľovaní, ktoré je zamerané na objasnenie základných princípov záväzných vnútropodnikových pravidiel a vysvetlenie postupu úradu pri ich schvaľovaní. Metodické usmernenie nájdete v časti Úrad – Legislatíva – Názory úradu – Metodické usmernenia.

 

Aktualizované: 15.12.2014

 

 

Slovenčina

Vymenovanie nového Európskeho dozorného úradníka na ochranu osobných údajov

15.12.2014 - 14:44

Oznam


 
V uplynulom období prebiehala voľba nového Európskeho dozorného úradníka pre ochranu osobných údajov (EDPS) a jeho zástupcu. Do funkcie EDPS bol vymenovaný pán Giovanni Buttarelli (Taliansko) a do funkcie jeho zástupcu pán Wojciech Rafał Wiewiórowski (Poľsko). Funkčné obdobie novému tímu začalo plynúť dňa 4. decembra 2014.
 
Tlačová správa o vymenovaní nového Európskeho dozorného úradníka a jeho zástupcu.(EN)

 

Aktualizované: 15.12.2014

 

Slovenčina

Rozsudok vo veci C-212/13

12.12.2014 - 11:43

Oznam

Súdny dvor Európskej únie vydal dňa 11.12.2014  rozsudok vo veci C-212/13 František Ryneš proti Úradu na ochranu osobných údajov Českej republiky. Predmetné prejudiciálne konanie sa týkalo prevádzkovania kamerových informačných systémov v kontexte výkonu výlučne osobných alebo domácich činností.
 
Tlačové komuniké k rozsudku súdneho dvora
 
Rozsudok súdneho dvora

 

Aktualizované: 12.12.2014

 

Slovenčina

Uplatnenie práva na zabudnutie

11.12.2014 - 12:25

Oznam

 

Pracovná skupina WP29 vypracovala Príručku pre implementáciu rozhodnutia Súdneho dvora Európskej únie vo veci C-131/12 Google Spain SL, Google Inc. proti Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) a Mariovi Costejovi Gonzálezovi. V tomto rozhodnutí Súdny dvor Európskej únie konštatoval existenciu práva na zabudnutie a výmaz neaktuálnych, nepravdivých a znevažujúcich osobných údajov jednotlivcov.
 
Rozhodnutie Súdneho dvora Európskej únie.
 
Príručka pracovnej skupiny WP 29 (len v anglickom jazyku).

 

Aktualizované: 11.12.2014

 

 

Slovenčina

Monitorovanie priestoru prístupného verejnosti kamerovým systémom

08.08.2014 - 08:02

Oznam

 

Úrad pripravil a publikoval Metodické usmernenie č. 1/2014 Monitorovanie priestoru prístupného verejnosti kamerovým systémom, ktoré je zamerané na zákonné prevádzkovanie kamerových informačných systémov v priestore prístupnom verejnosti. Metodické usmernenie nájdete v časti Úrad – Legislatíva – Názory úradu – Metodické usmernenia.

 

Aktualizované: 8. 8. 2014

 

Slovenčina

Úplné znenie zákona č. 122/2013 o ochrane osobných údajov v znení zákona č. 84/2014 Z. z.

31.05.2014 - 22:38

Oznam

 

Dňa 30. mája 2014 bolo v Zbierke zákonov Slovenskej republiky vyhlásené úplné znenie zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení zákona č. 84/2014 Z. z. pod číslom 136/2014 Z. z. S úplným znením zákona je možné sa oboznámiť v časti Právne predpisy.

 

Aktualizované: 31. 5. 2014

Slovenčina

Stránky

Plná verzia stránky
2019 Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky